top of page

Velkommen på dragesafari!

Leker i naturen for familien der vi blir kjent med den spennende naturen i området.

Kanskje finner vi spor etter de sjeldne dragene i området, eller andre dyr som lever der?

 

Du vil utvikle visdom og magisk kraft og lære leker du kan ta med deg hjem! En dragesafari passer til voksne opptil 99,5 år og til barnefamilier med barn over 7 år.

En dragesafari tar 2-3 timer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA ER EGENTLIG EN DRAGESAFARI?

For et par år siden fant Statens Naturoppsyn noen gamle kart og skriblerier i kjelleren på Miljødirektoratet på Helsfyr i Oslo. Det skulle vise seg å være  deler av dagboken til en gammel oppsynsmann som hadde oppsyn i Østmarka for over 100 år siden. Det sies at dette var lenge skjulte nedtegnelser om spor etter Østmarka dragene. 

I flere år har jeg holdt dragesafarier sammen med Cedric Stevens.   De fleste kulturer i verden har myter om drager. Flere dataspill bruker drager for å fenge spillerne. Vi håper å trekke flere ut til å oppleve den fantastiske naturen vi har i Norge ved å spille på menneskenes fascinasjon for drager.  Vi leter etter spor og sportegn etter drager for å finne bevis på om de virkelig finnes. Samtidig lærer barna om spor og sporten etter de andre dyrene som lever i skogen.  Vi ønsker med dette å å  inspirere barn og voksne gjennom lek, omtenksomhet og undring til å ta vare på naturen rundt oss, ta vare på oss selv og hverandre i dag og for 7 generasjoner frem. 

 

Vi har holdt de på barnebursdager, på Markadagen i Oslo, på Nature Vibes festivalen i Melsomvik,  på åpne søndager på Oslo Våtmarksenter og på feriringen av Grønnlihytta i Østmarka som friluftsambassadør i friluftslivets år i 2014. 

Vi har også hatt kurs i hvordan holde dragesafari for våtmarksentrene i Stor-Oslo området våren 2018. 

 

Cedric jobber til daglig med naturveiledning i Skiforeningen der han har utviklet friluftsglede og vinterglede kurs for skolebarn i mange år. Med oss har vi også Benedicte Lyssand, lektor og lærer innen kunst og håndverk. Hun har tegnet den fantastiske dragetegningen under:) 

bare drage.jpg
bottom of page