top of page

Børgefjellet - her kommer vi!


Te på NSB

Toget rumlet avgårde fra Majavatn mot Trondheim siste dagen i juli i 2018. Reisen tilbake hadde startet. Vi hadde hatt 10 døgn i Børgefjellet. Turvenninna mi Torunn sa allerede i april da vi bestilte togbilletter: Nå kan du bare begynne å forberede deg, Børgefjell! For her kommer vi! Jeg hadde akkurat sagt opp jobben og hadde ingen plan for hva jeg skulle gjøre etterpå. Ååå, jeg føler Børgefjellturen allerede står som en bautastein for oss begge, sa hun.

Det var lenge siden jeg hadde gått så lenge i fjellet, og gledet meg skikkelig. Ja, tenkte jeg. Dette blir en veldig bra tur. Vi drar uten telefon, klokke, kamera og gps. Og huske turen på innsiden i stedet for å ta bilder. Så må vi være helt tilstede, åpne oss og ta fjellene helt inn, sa jeg. Ja, sa Torunn. Selvfølgelig! Man gjorde jo sånt før, så det klarer vi jo! Torunn hadde aldri gått så mange dager i fjellet før, og jeg bare elsker den optimismen hun har. Siden jeg akkurat hadde sendt inn oppsigelsen av jobben jeg hadde hatt i 9 år som naturoppsyn og naturveileder i Statens Naturoppsyn i Oslo, bestemte jeg meg for å bruke fjellturen for å omorganisere tankene.

Mellom før og etter

Så nå satt jeg der på toget på vei hjem. Jeg elsker slike lange togturer. De er mellom før og etter, og hjelper meg ofte til å få perspektiver. På hva jeg akkurat har opplevd og hvordan jeg vil rette fokuset fremover. Hm, men jeg har ikke enda fått svar, sa jeg til Torunn. Hva skal jeg drive med fremover? Og så kom det, basert på de mange opplevelsene vi hadde hatt i fjellet sammen og ting jeg hadde tenkt på før jeg dro. Notatboka mi ble skrevet ut til randen. Tro det eller ei, men selvfølgelig handlet det om hvor viktig det er å ha natur i livet!

Ny kurs? Hei, jeg heter Live S. Danielsen. Jeg har akkurat gått gjennom Børgefjell og snakket med de hellige samiske fjellene. Det kommer man ikke uendret fra! Jeg tror det er viktig for en god samfunnsutvikling som tar vare på naturen og oss menneskene, at vi lever et dagligliv som bringer oss nærmere og ikke lenger unna naturen. Jeg ønsker å fortsette å bidra til å bygge en levende og rik jordklode å bo på. Det er slettes ingen ny kurs, det er jo å forsette med den samme kursen! Den beste måten å bidra til en utvikling på mener jeg, er ved å gjøre så godt man kan med å leve det selv i sitt eget liv. Da vil jeg også ha en erfaringsbasert kunnskap å lære bort, og det har jeg tro på.

Jeg kaller det mitt personlige Live-it Nature prosjekt - å leve et dagligliv som bringer meg nettopp nærmere naturen. Som en viktig del av dette vil jeg ha fokus på å forstå sammenhengen mellom naturopplevelser, helsen, min mentale, kroppslige og følelsesmessig bevissthet og hvordan kan jeg forstå dette ut fra naturvitenskap og kunnskap fra urfolk.

Jeg elsker å skrive og vil dele erfaringene mine i en blogg underveis. Mange jeg møter på ønsker også å videreutvikle sitt forhold til naturen, så jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe til. Natur for meg handler om det å være et helt menneske i en sunn relasjon til meg selv, andre og naturen rundt. Og involvere alle sansene. Derfor heter min hjemmeside Nature Senses. Har du lyst å følge meg videre? Meld deg gjerne på nyhetsbrevet og ta en titt på siden min. Velkommen!


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
bottom of page