top of page

Børgefjellet - her kommer vi!


Toget rumlet avgårde fra Majavatn mot Trondheim siste dagen i juli i 2018. Reisen tilbake hadde startet. Vi hadde hatt 10 døgn i Børgefjellet. Turvenninna mi Torunn sa allerede i april da vi bestilte togbilletter: Nå kan du bare begynne å forberede deg, Børgefjell! For her kommer vi! Jeg hadde akkurat sagt opp jobben og hadde ingen plan for hva jeg skulle gjøre etterpå. Ååå, jeg føler Børgefjellturen allerede står som en bautastein

for oss begge, sa hun.


Det var lenge siden jeg hadde gått så lenge i fjellet, og gledet meg skikkelig. Ja, tenkte jeg. Dette blir en veldig bra tur. Vi drar uten telefon, klokke, kamera og gps. Og huske turen på innsiden i stedet for å ta bilder. Så må vi være helt tilstede, åpne oss og ta de sørsamiske fjellene helt inn sa jeg. Ja, sa Torunn. Selvfølgelig! Man gjorde jo sånt før, så det klarer vi jo! Torunn hadde aldri gått så mange dager i fjellet før, og jeg bare elsker den optimismen hun har. Siden jeg akkurat hadde sendt inn oppsigelsen av jobben jeg hadde hatt i 9 år som naturoppsyn og naturveileder i Statens Naturoppsyn i Oslo, bestemte jeg meg for å bruke fjellturen for å finne inspirasjon for veien videre.

Mellom før og etter

Så nå satt jeg der på toget på vei hjem. Jeg elsker slike lange togturer. De er mellom før og etter, og hjelper meg ofte til å få perspektiver. På hva jeg akkurat har opplevd og hvordan jeg vil rette fokuset fremover. Hm, men jeg har ikke enda fått svar, sa jeg til Torunn. Hva skal jeg drive med fremover? Og så kom det, basert på de mange opplevelsene vi hadde hatt i fjellet sammen og ting jeg hadde tenkt på før jeg dro. Notatboka mi ble skrevet ut til randen.

Ny kurs Hei, jeg heter Live S. Danielsen. Jeg har akkurat sagt opp jobben og gått gjennom hellige samiske fjell i Nord-Norge. Det kommer man ikke uendret fra! Jeg ønsker å bidra til å bygge en levende og rik jordklode å bo på. Jeg har derfor valgt å bruke 7 år på å gjenoppbygge og videreutvikle forholdet mitt til naturen og kaller det mitt personlige Live-it Nature prosjekt. Jeg elsker å skrive og vil dele erfaringene mine i en blogg underveis. Mange jeg møter på ønsker også å videreutvikle sitt forhold til naturen, så jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe til gjennom veiledning og kurs. Natur for meg handler om det å være et helt menneske i en sunn relasjon til meg selv, andre og naturen rundt. Derfor heter min hjemmeside Nature Senses. Velkommen!

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
bottom of page